25 Mei 2010

singapore o singapore

Nilai sentemental keturuan orang malaysia nampaknya sedikit tersintak.... ini dapat saya rasakan dalam apabila membaca tulisan blog kuda ranggi... yang menrintih kepada keputusan Perdana Menteri mengenai KTM di Tanjung Pagar Singapore.

 

Tulisan itu saya baca dalam http://kudaranggi.blogspot.com/2010/05/tanah-ktmb-siapa-yang-menang-sorak.html dan elok saya salinkan sebahagian darin tulisan itu "pengunduran KTMB dari Tanjong Pagar ke Woodlands dan kemudiannya keluar terus dari Singaopura ke JB, merugikan Malaysia.

Sebuah syarikat usaha-sama antara Khazanah Nasional (60 peratus) dan Temasik Holdings (40 peratus) akan dibentuk untuk memajukan tanah KTMB tetapi kenapa Malaysia perlu menyerahkan ekuiti 40 peratus? Kenapa tidak 20 peratus kerana kita adalah tuan tanah!


Malaysia begitu mudah menyerah kalah sama seperti isu penyerahan dua blok telaga minyak luar pantai Limbang kepada Brunei.


Nampaknya Malaysia menang sorak, kampung tergadai. "

 

Begitulah nampaknya kelohan kuda ranggi di atas keputusan kerajaan.... yang saya rasakan... pendapat kuda ranggi itu sedikit prajudis kepada rakyat singapore... kerana kuda ranggi perlu adil kepada rakyat singapore... mereka diberi kemerdekaan oleh malaysia, tetapi di tengah-tengah negara mereka ada pula tanah orang asing yang membahagia dua singapore... bagaimana agaknya kalau malaysia dulu merdeka tetapi banjarang titiwangsa masih hak british?Hotmail: Powerful Free email with security by Microsoft. Get it now.

23 Mei 2010

The first few minutes of talking to someone new are crucial if you want to make a good impression

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
BakalHaji.Com Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Click di sini


iklan