11 Mac 2011

Sekolah Harus Berubah

Keperluan sekolah yang melampau, tidak memenuhi kemampuan persekitan adalah penyebab manusia masuk aktiviti haram, dunia maksiat, dunia judi, dunia jenayah. Harian Metro mendedahkan dari Kota Kinabalu akan hal ini. Bacalah.


Dalam pertemuan dengan wartawan Harian Metro, pelajar itu yang hanya mahu dikenali sebagai Lina berkata, dia mula membabitkan diri dengan kegiatan tidak bermoral itu selepas dipengaruhi beberapa rakan wanita lebih tua yang dikenalinya ketika melepak di kompleks beli-belah di bandar raya ini. 

Lina berkata, selepas menceritakan masalah kewangan dihadapinya, seorang rakan mempengaruhi supaya melakukan pekerjaan itu kerana boleh memperoleh wang dengan mudah.

“Ketika itu, saya memerlukan wang untuk membeli pakaian berjenama selain mendapatkan peralatan sekolah lebih lengkap, sedangkan keluarga tidak mampu menyediakannya termasuk buku latihan disebabkan faktor kemiskinan,” katanya.

Ulasan: Inilah gejala yang menimpa manusia bila menuntut ilmu dijadikan satu kaedah untuk menjadi kaya atau menjadi hidup senang wang di hari tua,. Inilah. INILAH....

Lina berkata lagi "Bagaimanapun, disebabkan terlalu kerap melakukan hubungan seks dengan pelbagai lelaki, saya mengalami jangkitan kuman pada kemaluan,” 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
BakalHaji.Com Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Click di sini


iklan